مودرن نت
اهلا بيك منور المنتدى ونتشرف ان تكون من اعضاء المنتدى


......سجل معنا وشارك برأيك


!! ملاحظه.. معظم الواضيع الهامه لن تظهر الابعد التسجيل

مودرن نت.. ahmed helmy
مودرن نت
اهلا بيك منور المنتدى ونتشرف ان تكون من اعضاء المنتدى


......سجل معنا وشارك برأيك


!! ملاحظه.. معظم الواضيع الهامه لن تظهر الابعد التسجيل

مودرن نت.. ahmed helmy
مودرن نت
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مودرن نت

 
الرئيسيةالرئيسية  التسجيلالتسجيل  أحدث الصورأحدث الصور  دخولدخول  

 

 حمام محشى بالارز والكبدة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اسماء جودة
عضو نشيط
عضو نشيط
اسماء جودة


عدد المساهمات : 45
تاريخ التسجيل : 06/03/2012

حمام محشى بالارز والكبدة Empty
مُساهمةموضوع: حمام محشى بالارز والكبدة   حمام محشى بالارز والكبدة Emptyالأربعاء مارس 14, 2012 8:54 pm

حمام محشى بالارز والكبدة Capture
طبق حمام
الطريقة ...

حمام محشي بالأرز والكبدة
المقادير:


  • زوج حمام
  • كوب كبير أزر مصري مغسول ومُصفّى
  • بصلة كبيرة مقطّعة قطع صغيرة جدا
  • ملعقة صغيرة فلفل أسود حب
  • 2 معلقة كبيرة سمنة
  • عصير 3 ليمونات
  • 2 فص حبهان
  • ورقة لاورا
  • ملح وفلفل
  • كوب دقيق
  • بهارات


الطريقة:
1- اغسلي الحمام كويس من جوه ومن بره بالميه، وانقعيه لمدة ساعة في الدقيق وعصير الليمون.

2- بعد كده اشطفيه كويس جدا بالميه، واعملي فراغ بين الجلد واللحم بحرص شديد بحيث إن الجلد ما يتقطّعش منك.

3- تبّلي الحمام بالملح والفلفل من جوه وبره وبين الجلد واللحم ومنطقة الرقبة، وسيبيه لمدة نصف ساعة علشان يتبّل كويس.

4- وفي الفترة دي، ابدئي في تجهيز حشو الحمام؛ بإنك تقطّعي كبدة الحمام قطع صغيرة جدا، وتخلطيها مع البصلة وتضيفي عليهم بهارات اللحمة والملح والفلفل وملعقة السمنة وتقلّبيهم كلهم مع بعض كويس.

5- شوّحي خليط الكبدة والبصل على النار لمدة 10 دقايق مع التقليب المستمر، وبعد كده ضيفي عليه الرز، وقلبيهم كلهم مع بعض لمدة 10 دقايق كمان، وبعد كده ضيفي عليهم الميه، وسيبيهم على النار لغاية ما الميه تغلي، وبعد كده هدّي النار، وسيبيه لمدة ربع ساعة علشان الرز يتشرّب ويستوي.

6- بعد كده، ابدئي في حشو الحمام بخليط الرز اللي عندك، وخدي بالك إنك تحشي قلب الحمام، وبين الجلد واللحم ومنطقة الرقبة.

7- اسلقي الحمام بعد ما تحشيه في ميه مغلية مضاف لها ورق اللاورا والحبهان وحبوب الفلفل الأسود والملح والفلفل وبهارات اللحمة.

8- سيبي الحمام على النار لمدة 20 دقيقة أو لغاية ما تلاقيه استوى، وبعد كده شيليه وحطّيه في مصفاة ورشّي عليه شوية فلفل أسود.

9- حمّري الحمام في السمنة والزيت، وبعد كده ارفعيه على مناديل ورق علشان تتشرّب الزيت، وبعدين حطّيه في طبق التقديم.. وبالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
حمام محشى بالارز والكبدة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مودرن نت :: المنتديات العامه :: منتدى المرأه-
انتقل الى: